Over Evergem Verschiet

Over Evergem Verschiet

Wat zijn jouw dromen voor Evergem in 2050? Tientallen Evergemnaars brainstormden rond deze vraag op het startevent van Evergem Verschiet!. De resultaten van die brainstorm vormden de inspiratiebron voor twintig artistieke en digitale ateliers die vanaf oktober plaatsvinden in de bibliotheek.

Michel Goessens verwelkomde op 15 mei een grote groep Evergemnaars op het startmoment in Cultuurcentrum Evergem. "Wie komt er nog eens terug voor de resultaten in 2050?", grapte hij terwijl hij de avond in gang zong.

In drie groepen mochten de inwoners hun persoonlijke dromen voor Evergem in 2050 aan elkaar vertellen. Met die input gingen we ondertussen aan de slag zodat we met samenhangende verhalen verder kunnen. In deze verhalen nodigen we je van harte uit om jouw Evergem anno 2050 te betreden. We schetsen het beeld van een Evergem met autoluwe kernen en groene stroken die de verschillende dorpen onderling en met de buitenwereld verbinden.

Een Evergem dat veel ontmoetingsmogelijkheden biedt aan zijn inwoners waardoor zij kunnen terugvallen op een stevig sociaal netwerk.Deze zomer lieten we een groep kunstenaars, creatievelingen en makers uit verschillende disciplines op deze verhalen los om er twintig artistieke en digitale ateliers rond te bouwen. Vanaf eind oktober 2017 kunnen alle inwoners aan de slag gaan in die ateliers. Zo maken we de toekomstbeelden heel visueel. Dat doen we bijvoorbeeld via maquettes, ontwerpen maar evengoed met moderne technieken als 3D-printing, soundscapes en virtual reality.

 • De teleportator

  Evergem, Nona belt haar moeder Tine, die momenteel overwintert in Gran Canaria. Normaal zou Nona haar ouders gaan bezoeken met haar man en twee kinderen, maar hun teleportator laat het afweten. Met het slechte weer van de voorbije dagen konden ze niet genoeg zonne-energie opwekken om de machine te gebruiken.

  Lees het hele verhaal
 • Nieuws on demand

  Evergreen, deze week is het de beurt aan Jonas om een overzicht te maken van het plaatselijke nieuws. Hij is één van de dorpelingen die volgens een beurtrol de verslaggeving verzorgt van lokale gebeurtenissen. Bewoners kunnen dit nieuws uit Evergeen on demand bekijken op hun smart-tv of op hun VR-bril.

  Lees het hele verhaal
 • Het hologram

  Evergem, een moeder spreekt tot haar zoon Justin die vandaag achttien wordt. Bij zijn geboorte startte ze een hologram-dagboek waarin ze elk jaar een boodschap voor hem achterlaat. Op zijn achttiende verjaardag geeft ze dit dagboek aan hem cadeau. Het is opgenomen in 2050, het jaar waarin Justin acht is.

  Lees het hele verhaal

Aanmelden voor het startevent op 15 mei

Vul onderstaande gegevens in om u aan te melden voor het startevent op 15 mei. Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom het project.

Inschrijven is mogelijk vanaf 16 jaar en ouder.