SLOTFEEST

Slotfeest Evergem Verschiet – Bib to the future

Zaterdag 21 april

Slotfeest Evergem Verschiet

Evergem verschoot! Wat wordt het hier goed vertoeven in 2050. Samen droomden we een jaar lang over de toekomst van Evergem. We gaven onze ideeën vorm tijdens vier atelierreeksen. Op 21 april komen we met onze creaties naar buiten.

De afgelopen maanden zijn we met een aantal Evergemnaars in de ateliers Voeding, Architectuur, Woord en Textiel aan de slag gegaan om het Evergem van 2050 vorm te geven. Op 21 april nodigen we je uit om de sfeer te proeven of mee de laatste hand te leggen aan de verschillende creaties. We bundelen de kennis en energie uit de vier atelierreeksen om een geheel te creëren dat je van de toekomst laat proeven.

 • Zaterdag 21 april
 • 10 tot 17 uur
 • Bibliotheek Evergem (Bibliotheekstraat 12)

Spring binnen wanneer je zin hebt, we wijzen je vlot de weg doorheen dit makerslab van 3D-printers, robotica, lasersnijders, sensoren… dat het Evergem van 2050 een hele dag verder vormgeeft.

In de kijker

 • 10 uur: Leer jouw toekomstdromen omzetten in eenvoudige tekeningen die daarna live 3D-geprint worden. Inspiratie kan je halen uit de maquette van Evergem 2050 die we die dag verder aanvullen en uit de doeken doen.
 • 13 uur: Ga de samenwerking aan met Textiel en Voeding om eetbaar textiel en ecologische kledij te kweken. Ontdek je nieuwe look in de virtuele paskamer.
 • 15 uur: Kruip met Woord in de opnamestudio om futuristische geluiden te creëren en op te nemen. Het geheel verwerken we in een lied dat het Evergem van 2050 bezingt.

Slotmoment

Om 16 uur lichten we de resultaten uit de verschillende ateliers toe en sluiten we samen feestelijk af met een hapje en een drankje.

 • De teleportator

  Evergem, Nona belt haar moeder Tine, die momenteel overwintert in Gran Canaria. Normaal zou Nona haar ouders gaan bezoeken met haar man en twee kinderen, maar hun teleportator laat het afweten. Met het slechte weer van de voorbije dagen konden ze niet genoeg zonne-energie opwekken om de machine te gebruiken.

  Lees het hele verhaal
 • Nieuws on demand

  Evergreen, deze week is het de beurt aan Jonas om een overzicht te maken van het plaatselijke nieuws. Hij is één van de dorpelingen die volgens een beurtrol de verslaggeving verzorgt van lokale gebeurtenissen. Bewoners kunnen dit nieuws uit Evergeen on demand bekijken op hun smart-tv of op hun VR-bril.

  Lees het hele verhaal
 • Het hologram

  Evergem, een moeder spreekt tot haar zoon Justin die vandaag achttien wordt. Bij zijn geboorte startte ze een hologram-dagboek waarin ze elk jaar een boodschap voor hem achterlaat. Op zijn achttiende verjaardag geeft ze dit dagboek aan hem cadeau. Het is opgenomen in 2050, het jaar waarin Justin acht is.

  Lees het hele verhaal

Aanmelden voor het startevent op 15 mei

Vul onderstaande gegevens in om u aan te melden voor het startevent op 15 mei. Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom het project.

Inschrijven is mogelijk vanaf 16 jaar en ouder.